techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


Aptitude Interview Questions

C++ Aptitude Questions
C Aptitude Questions
Aptitude Questions 2
Aptitude Questions 3
                              .........More

HR Job Interview Questions
HR Interview Questions
What to Ask After Interview
Questions to Ask HR
Interview Tips

Group Discussions
General Concepts on GD
Group Discussion Tips
Do's and Don'ts of GD
General GD Tips

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Aptitude Questions and Answers


Six swimmers A, B, C, D, E, F compete in a race. The outcome is as follows.
i. B does not win.
ii. Only two swimmers separate E & D
iii. A is behind D & E
iv. B is ahead of E , with one swimmer intervening
v. F is a head of D

1. Who stood fifth in the race ?

(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Ans: (e)

2. How many swimmers separate A and F ?
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) cannot be determined

Ans: (d)

3. The swimmer between C & E is
(a) none
(b) F
(c) D
(d) B
(e) A

Ans: (a)

4. If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges then swimmer B finishes in which place
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) 5

Ans: (b)

Five houses lettered A,B,C,D, & E are built in a row next to each other. The houses are lined up in the order A,B,C,D, & E. Each of the five houses has a colored chimney. The roof and chimney of each house must be painted as follows.
i. The roof must be painted either green, red ,or yellow.
ii. The chimney must be painted either white, black,
or red.
iii. No house may have the same color chimney as the
color of roof.
iv. No house may use any of the same colors that the
every next house
uses.
v. House E has a green roof.
vi. House B has a red roof and a black chimney

1. Which of the following is true ?

(a) At least two houses have black chimney.
(b) At least two houses have red roofs.
(c) At least two houses have white chimneys
(d) At least two houses have green roofs
(e) At least two houses have yellow roofs

Ans: (c)

2. Which must be false ?
(a) House A has a yellow roof
(b) House A & C have different color chimney
(c) House D has a black chimney
(d) House E has a white chimney
(e) House B&D have the same color roof.

Ans: (b)

3. If house C has a yellow roof. Which must be true.
(a) House E has a white chimney
(b) House E has a black chimney
(c) House E has a red chimney
(d) House D has a red chimney
(e) House C has a black chimney

Ans: (a)

4. Which possible combinations of roof & chimney can house
I. A red roof 7 a black chimney
II. A yellow roof & a red chimney
III. A yellow roof & a black chimney

(a) I only
(b) II only
(c) III only
(d) I & II only
(e) I&II&III

Ans: (e)

Find x+2y
(i). x+y=10
(ii). 2x+4y=20

Ans: (b)

Is angle BAC is a right angle
(i) AB=2BC
(2) BC=1.5AC

Ans: (e)

Is x greater than y
(i) x=2k
(ii) k=2y

Ans: (e)

Page Numbers :  1        2        3        4       5        6        7        8

Next >> Aptitude Questions and Answers 4

Have a Question ? post your questions here. It will be answered as soon as possible.

Check Job Interview Questions for more Interview Questions