techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


Aptitude Interview Questions

C++ Aptitude Questions
C Aptitude Questions
Aptitude Questions 3
Aptitude Questions 4
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Aptitude Questions and Answers

 

In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of their wives groups; women remain in their own group. Children belong to the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the group of their birth. Marriage to more than one person at the same time and marriage to a direct descendant are forbidden

Q1. A brown female could have had


I. A grandfather born Red
II. A grandmother born Red
III Two grandfathers born Brown

(A) I only
(B) III only
(C) I, II and III
(D) I and II only

Ans. D

Q2. A male born into the brown group may have

(A) An uncle in either group
(B) A brown daughter
(C) A brown son
(D) A son-in-law born into red group

Ans. A

Q3. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

(A) A brown male marrying his father's sister
(B) A red female marrying her mother's brother
(C) A widower marrying his wife's sister
(D) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. B


Q4. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible ( Assume that no previous marriage occurred)


(A) A woman marrying her dead sister's husband
(B) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband
(C) A widower marrying his brother's daughter
(D) A woman marrying her mother's brother who is a widower.

Ans. D

There are six steps that lead from the first to the second floor. No two people can be on the same step
Mr. A is two steps below Mr. C
Mr. B is a step next to Mr. D
Only one step is vacant ( No one standing on that step )
Denote the first step by step 1 and second step by step 2 etc.

1. If Mr. A is on the first step, Which of the following is true?

(a) Mr. B is on the second step
(b) Mr. C is on the fourth step.
(c) A person Mr. E, could be on the third step
(d) Mr. D is on higher step than Mr. C.

Ans: (d)

2. If Mr. E was on the third step & Mr. B was on a higher step than Mr. E which step must be vacant

(a) step 1
(b) step 2
(c) step 4
(d) step 5
(e) step 6

Ans: (a)

3. If Mr. B was on step 1, which step could A be on?

(a) 2&e only
(b) 3&5 only
(c) 3&4 only
(d) 4&5 only
(e) 2&4 only

Ans: (c)

4. If there were two steps between the step that A was standing and the step that B was standing on, and A was on a higher step than D , A must be on step


(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5
(e) 6

Ans: (c)


5. Which of the following is false


i. B&D can be both on odd-numbered steps in one configuration
ii. In a particular configuration A and C must either both an odd numbered steps or both an even-numbered steps
iii. A person E can be on a step next to the vacant step.

(a) i only
(b) ii only
(c) iii only
(d) both i and iii

Ans: (c)

Six swimmers A, B, C, D, E, F compete in a race. The outcome is as follows.
i. B does not win.
ii. Only two swimmers separate E & D
iii. A is behind D & E
iv. B is ahead of E , with one swimmer intervening
v. F is a head of D

1. Who stood fifth in the race ?

(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

Ans: (e)

2. How many swimmers separate A and F ?

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) cannot be determined

Ans: (d)

3. The swimmer between C & E is

(a) none
(b) F
(c) D
(d) B
(e) A

Ans: (a)


4. If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges then swimmer B finishes in which place

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) 5

Ans: (b)

 Page Numbers :  1        2        3        4        5        6

 

Next >> Aptitude Questions and Answers 5

Have a Question ? post your questions here. It will be answered as soon as possible.

Check Job Interview Questions for more Interview Questions