techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


Aptitude Interview Questions

C++ Aptitude Questions
C Aptitude Questions
Aptitude Questions 5
Aptitude Questions 6
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Problems on Trains



1. A train is moving at a speed of 132 km/br. If the length of the train is110 meters, how long will it take to cross a railway platform 165 meters long?

A. 3 sec.
B. 4 1/2 sec.
C. 8 sec.
D. 7 1/2 sec.

Answer: Option D - 7 1/2 sec.

Show Answer

2. A train 150 m long is running with a speed of 68 kmph. In what time will it pass a man who is running at 8 kmph in the same direction in which the train is going?

A. 6 sec
B. 8 sec
C. 9 sec
D. 11 sec

Answer: Option C - 9 sec.

Show Answer

3. Two trains 137 metres and 163 metres in length are running towards each other on parallel lines, one at the rate of 42 kmph and another at 48 kmpb. In what time will they be clear of each other from the moment they meet?

A. 12 sec
B. 9 sec
C. 11 sec
D. 13 sec

Answer: Option A - 12 sec.

Show Answer

4. A train 100 metres long takes 6 seconds to cross a man walking at 5 kmph in the direction opposite to that of the train. What is the speed of the train?

A. 45 kmph
B. 55 kmph
C. 66 kmph
D. 22 kmph

Answer: Option B - 55 kmph.

Show Answer

5. A man sitting in a train which is traveling at 50 kmph observes that a goods train, traveling in opposite direction, takes 9 seconds to pass him. If the goods train is 280 m long then what is its speed?

A. 62 kmph
B. 45 kmph
C. 65 kmph
D. 35 kmph

Answer: Option A - 62 kmph.

Show Answer

6. A man observes a train of 140m long is running at 60 kmph. In how much time will it pass a platform 260m long?

A. 32 sec
B. 24 sec
C. 22 sec
D. 12 sec

Answer: Option B - 24 sec.

Show Answer

7. A train 150m long is running with a speed of 68 kmph. In what time will it pass a man who is running at 8 kmph in the same direction in which the train is going ?

A. 8 sec
B. 10 sec
C. 11 sec
D. 9 sec

Answer: Option D - 9 sec.

Show Answer

8. A man sitting in a train which is traveling at 50 kmph observes that a goods train, traveling in opposite direction, takes 9 seconds to pass him. If the goods train is 150 m long, What is its speed?

A. 10 kmph
B. 11 kmph
C. 12 kmph
D. 13 kmph

Answer: Option A - 10 kmph

Show Answer

9. A train 100 m long is running at the speed of 30 km/hr. Find the time taken by it to pass a man standing near the railway line.

A. 13 sec
B. 12 sec
C. 11 sec
D. 10 sec

Answer: Option B - 12 sec

Show Answer

10. A man is standing on a railway bridge which is 180 m long. He finds that a train crosses the bridge in 20 seconds but himself in 8 seconds. Find the length of the train?

A. 120 m
B. 139 m
C. 125 m
D. 130 m

Answer: Option A - 120 m

Show Answer

 

Have a Question ? post your questions here. It will be answered as soon as possible.