techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Axes Placement Papers 


1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has

a) 32 channels
b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1 Synchronizatio channel.

Ans: (c)


2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is

a) 1/2 second
b) 1 seconds
c) 4 seconds
d) 2 seconds

Ans: (a)


3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :

a) only one
b) more han one
c) two hops
d) four hops

Ans: (c)


4. What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.

a) 128
b) 256
c) 255
d) 512

Ans: (c)


5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in

a) register
b) accumulator
c) flag register
d) flag register part of PSW(Program Status Word)

Ans: (d)


6. Frequency at which VOICE is sampled is

a) 4 Khz
b) 8 Khz
c) 16 Khz
d) 64 Khz

Ans: (a)


7. Line of Sight is

a) Straight Line
b) Parabolic
c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none

Ans: (c)


8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is

a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.

Ans: (b)



9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?

a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under execution.

Ans: (a)

Page No :  1        2        3

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.