techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Bfl Placement Papers 


COMPUTER AWARENESS TEST


1.In the command scanf, h is used for

Ans. Short int


2.A process is defined as

Ans. Program in execution


3.A thread is

Ans. Detachable unit of executable code)


4.What is the advantage of Win NT over Win 95

Ans. Robust and secure


5.How is memory management done in Win95

Ans. Through paging and segmentation


6.What is meant by polymorphism

Ans. Redfinition of a base class method in a derived class


7.What is the essential feature of inheritance

Ans. All properties of existing class are derived.


8.What does the protocol FTP do

Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification


9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol

Ans. Connection oriented.


10.Why is a gateway used

Ans. To connect incompatible networks.


11.How is linked list implemented

Ans. By referential structures.


12.What method is used in Win95 in multitasking?

Ans. Non preemptive check.


13.What is meant by functional dependency?


14.What is a semaphore?

Ans. A method synchronization of multiple processes


15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

Ans.( ) , ++, /


16.Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.*+ABC/-DG

18. B-tree (failure nodes at same level)


19. Dense index (index record appers for every search -key in file)


20.What is the efficiency of merge sort

Ans. O(n log n)


21.A program on swaping ( 10,5 )was given...


22.In which layer are routers used

Ans.In network layer


23.In which layer are packets formed ( in network layer )


24.heap ( priority queue )


25.copy constructor ( constant reference )

Page No :  1         2          3          4         5

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.