techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Blue Star Placement Papers 


Blue Star Paper Format:-

Paper 1 : Aptitude
Paper 2: Technical Paper.

Paper 2 has following 2 sections:-
Section A: It has four sub sections, out of which two have to be done.
Section B: General Computers Awareness.

The Subsections of Section A are:-
Subsection A: C & Unix.
Subsection B: C++.
Subsection C: VB/ASP/Com.
Subsection D: RDBMS.

Aptitude Test

1.Complete the series.
1 6 3 7 5 8 7 ?
Ans: 9

2. If circle is 1, then octagon is?
2 4 6 8 or 10
Ans: 8

3.Pick the odd one out.
bend shave chop whittle shear
Ans: bend.

4.2 persons start from a pt. and go in opposite directions. After going 3 km they turn left and walk 4 km ,how far r they now?
Ans: 10 km.

5.2 typists type 2 papers in 4 hrs then in how much time will 5 typists take to type 5 papers.
Ans: 4 hours.

6. A person runs 6 ft in 1/4 sec. How much it will run in 10 sec?
Ans 240.

7. Find the odd one out.
cat ,dog,rabbit,hamster,elk.

8. In a party man & his wife ,and there are 2 sons with their wives, and every son has 4 children in his family. How many persons are there in the party?

9. Add a word in starting of SCAPE and at the end of Grass, you will get two different word
Ans:- land
grassland
landscape

10.
All men of this party are republican .
Mohan is member of this party.

mohan is republican,
is true or false or can't say?

11. There are 1200 elephant.Some have blue and pink strips.Some have pink & green strip. 400 elephants have only pink strip. How many have only blue strip?
a. 400
b. can't be determined.
c.none

After clearing aptitude there is technical paper. It has 2 sections.In section A there are 4 subsections out of which 2 are to be attempted. The first subsection is on c and unix, second on c++,third on vb/asp/com and
fourth on rdbms. In section B General Computer Awareness is tested.

Technical Test

1.
void main()
{
extern int a;
a=10;
printf("%d",a);
}
will

a. give linker error- a not defined.
b. print 10
c. give compiler error

Ans: a.

Page No :  1         2         3

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.