techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Cosol Placement Papers 


INSTRUCTIONS:
1.THERE ARE 2 SECTIONS A and B.
SECTION A CONTAINS 69 QUESTIONS AND
SECTION B CONTAINS 8 + 28 = 36 QUESTIONS.
2. TIME = 30 MIN.
3. SECTION B IS PHYCHOMETRIC TEST.

SECTION A

1. a man purchased 6 stamps of rupees 1 and seven stamps of 50 paisa. he paid Rs. 12. how much change he got back ?

Ans. 2.50 Rs

2. REPUBLICAN = 108 so DEMOCRATE = ?

3. if ELECTRICITY - GAS =100then JACK - JILL = ?
4. 8 man work for 6 days to complete a work. How many men are required tocomplete same work in 1/2 day.
Ans. 96 men.
5. A man drives at a speed of 40 miles/hr. His wife left 30 mins. late with 50 miles/hr speed. when will they meet ?
Ans. 2 hours
6. A farmer walks at constant speed on the perimeter of his rectangular field.it takes him twice the time to cover longer side than shorter side.if he walks total 300 m .then find out the area of field?
Ans. 5000 sq.m
7. 2 is what % of 4t ? (answer is 50/t. But there was no such choice isAnswers. so you can tick at either 50t or t/50 )
8. Find the hypotenuse of a right angle isosceles triangle whose area is 50.
Ans. 10*(root 2)
9. (root 200) - (root 50) =?
Ans. 5*(root2)
10. Boys are not girls. Jill is a girl. SO Ans. Jill is a girl.
11. Exercise is good for health. My health is in my hand. So
Ans. Exercise for good health is in my hand.
12. Factorize y**2 + 8y - 48 =0
Ans. (y+12) (y-4)
13. 1,40,00,000 pencils are put up straight. all the pencils are of lengthrange 3 to 6 inches. 80% of the pencils have average of five inches. sothe find out the total length spanned by the pencils.
Ans. 1000 to 1500 miles.
14. If a ball falls from 16 feet takes 4 seconds. How much time it willtake when falls from 64 feetís.
Ans. less than 16 seconds.
15. One question was based on Binomial theorem. so you just learn the formula of this theorem.
16. There were some questions on series :
21, 463, 687, 238, 1134, ----

Ans. 297
0, 6, 24, 120, 210, ---, ----

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.