techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Deshaw Placement Paper


PART 1 TIME:20 MIN
* 20 QUESTIONS , EACH QUESTION CARRIES 2 MARKS

1. A SOLID ICE OF 11 X 8 X2 INCHES IS MADE INTO ROD OF DIA 4 INCH. WHAT
IS THE LENGE OF ROD?

ANS: 3.5 INCH

2. THERE WERE 750 PEOPLE WHEN THE FIRST SONG WAS SUNG. AFTER EACH
SONG 50 PEOPLE ARE LEAVING THE HALL. HOWMANY SONGS ARE SUNG TO MAKE
THEM ZERO?

ANS:16

3. A PERSON IS CLIMBING OF 60 MTS . FOR EVERY MINUTE HE IS CLIMBING 6 MTS
AND SLIPPING 4 MTS . AFTER HOWMANY MINUTES HE MAY REACH THE TOP?

ANS: (60-6)/2 +1 :28

4. HOWMANY ZEROS ARE THERE IN THE PRODUCT OF THE INTEGER FROM 1TO 100?

ANS: 24( NOT GIVEN)

1 TO 10 -2 ZEROS
21 TO 30 -3 ZEROS : BECAUSE 25 = 5*5
22 *5
24 *5

5. A CAN DO WORK IN 2 HOURS B CAN DO A WORK IN 3 HOURS WHAT IS THE
SHORTEST TIME TYEY CAN FINISH THE WORK?

ANS: 1HOUR 12 MIN.

6..SALARY IS INCREASED BY 1200 ,TAX IS DECREASED FROM 12% TO 10% BUT PAYING
SAME AMOUNT AS TAX . WHAT IS THE PREVISIOUS SALARY?

ANS:6000

7. THE LEAST NO. WHICH IS WHEN DEVIDED BY 4,6,7 LEAVES A REMAINDER OF 2 ?

ANS: 86

8. A MAN DRIVING THE CAR AT TWICE THE SPEED OF AUTO ONEDAY HE WAS DRIVEN
CAR FOR 10 MIN. AND CAR IS FAILED. HE LEFT THE CAR AND TOOK AUTO TO GOTO
THE OFFICE . HE SPENT 30 MIN. IN THE AUTO. WHAT WILL BE THE TIME TAKE BY
CAR TO GO OFFICE?

ANS:25 MIN

9. A REPORT HS 20 WHEETS, EACH OF 55 LINES AND EACH SU;CH A LINE CONSISTS
OF 65 CHARACTERS. IF THE REPORT HAS TO BE RETYPED WITH EACH SHEET HAVING 65
LINES AND EACH LINE HAVE 75 CHARACTERS, THE PERCENTAGE OF REDUCTION OF
NO OF SHEETS IS CLOSEST IS TO?

ANS: 25%

10. OUT OF 100 FAMILIES IN NEIGHBOUR HOOD , 55 OWN RADIO, 75 OWN T.V
AND 25 OWN VCR. ONLY 10 FAMILIES HAVE ALLOF THESE, AND EACH VCR OWNER
HAS TV . IF 25 FAMILIES HAVE THE RADIO ONLY, THE NO. OF FAMILIES HAVE
ONLY TV ARE?

ANS: 30

APTITUDE: ( QUESTIONS 16 T019)

KYA KYA IS AN ISLAND IN THE SOUTH PACIFI . THE INHABITANTS OF KYA KYA
ALWAYS ANSWER ANY QUESTION WITH TWO SENTENCES, ONE OR WHICH IS ALWAYS
TRUE AND OTHER IS ALWAYS FALSE.

1. YOU ARE WALKING ON THE ROAD AND COME TO A FORK. YOU ASK ,THE INHABITANTS
RAM.LAXMAN, AND LILA AS" WHICH ROAD WILL TAKE ME TO THE VILAGE?

RAM SAYS: I NEVER SPEAK TO STRANGERS. IAM NEW TO THIS PLACE
LAXMAN SAYS: IAM MARRIED TO.LILA. TAKE THE LEFT ROAD
LILA SAYS: IAM MARRIED TO RAM. HE IS NOT NEW TO THIS PLACE

ANS: LEFT ROAD TAKE YU TO THE VILLAGE

2. YOU FIND THAT YOUR BOAT IS STOLLEN. U QUESTIONED THREE INHABITANTS OT
ISLANDS AND THEIR REPLIES ARE

JOHN : I DIDNOT DO IT. MATHEW DIDNOT DO IT
MATHEW : I DIDNOT DO IT. KRISHNA DIDNOT DO IT
KRISHNA: I DID NOT DO IT; I DONOT KNOW WHO DID IT

ANS: MATHEW STOLEN THE BOAT

3. YOU WANT TO SPEAK TO THE CHIEF OF VILLAGE , U ASK THREE FELLOWS AMAR
BOBBY, CHARLES AND BOBBY IS WEARING RED SHIRT

AMAR : IAM NOT BOBBY`S SON ; THE CHIEF WEARS RED SHIRT
BOBBY : IAM AMARS FATHER ; CHARLES IS THE CHIEF
CHARLES : THE CHIEF IS ONE AMONG US; IAM THE CHIEF

ANS: BOBBY IS THE CHIEF

4. THERE IS ONLY OPNE POLOT IN THE VILLAGE(ISLAND). YOU INTERVIEWED THREEM MAN
KOISK ,LORRY AND MISHRA
U ALSO NOTICE THAT KOISK IS WEARING CAP.

M SAYS : LARRY IS FATHER IN THE PILOT .LARRY IS NOT THE PRIESTS SON
KOISK : IAM THE PRIEST ON THEIS ISLAND ONLY PRISTS CAN WEAR THE CAPS
LARRY : IAM THE PRIEST SON . KOISK IS NOT THE PREST

ANS : KOISK IS THE PILOT

Page No :  1         2

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.