techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Deshaw Placement Paper


1. typedef struct{
char *;
nodeptr next;
} * nodeptr;
what does nodeptr stand for?

2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each charactrer
1 byte , what is the output of the following programme?

#include<stdio.h>
main()
{
int a[] ={ 1,2,3,4,5,6,7};
char c[] = {' a','x','h','o','k'};
printf("%d\t %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));
}
ans : 3 3

3. what is the output of the program?

#include<stdio.h>
main()
{
struct s1 {int i; };
struct s2 {int i; };
struct s1 st1;
struct s2 st2;
st1.i =5;
st2 = st1;
printf(" %d " , st2.i);
}

ans: nothing (error)
expl: diff struct variables should not assigned using "=" operator.

4.what is the output of the program?

#include<stdio.h>
main()
{
int i,j;
int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for (i=2;i>=0;i--)
for ( j=2;j>=0;j--)
printf("%d" , *(*(mat+j)+i));
}

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

5.
fun(n);
}
int fun( int n)
{
int i;
for(i=0;i<=n;i++)
fun(n-i);
printf(" well done");

}
howmany times is the printf statement executed for n=10?

ans: zero
expl: Befire reaching to printf statement it will goes to infinite loop.

6.what is the output of the program?

main()
{
struct emp{
char emp[];
int empno;
float sal;
};
struct emp member = { "TIGER"};
printf(" %d %f", member.empno,member.sal);

ans: error. In struct variable emp[], we have to give array size.
If array size given
ans is 0, 0.00

7. output of the program?

# define infiniteloop while(1)
main()
{
infiniteloop;
printf("DONE");
}

ans: none
expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not reach end;
and the DONE also will not print.

8. output of the program?

main()
{
int a=2, b=3;
printf(" %d ", a+++b);
}

ans:5
expl: here it evaluates as a++ + b.

9. output of the program?

#define prn(a) printf("%d",a)
#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)
#define max(a,b) (a<b)? b:a

main()
{
int x=1, y=2;
print(max(x++,y),x,y);
print(max(x++,y),x,y);
}

ans: 3 4 2

10. which of the following is the correct declaration for the function main() ?

ans: main( int , char *[])

11. if ptr is defined as

int *ptr[][100];
which of the following correctly allocates memory for ptr?

ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));

Page No :  1         2

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.