techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Global Edge Placement Paper


1. main()
{ int i;
i=(2,3);
printf("%d",i);
}

a)2 b)3 c)Compiler error d)Syntax error.

ans : 3

2. main(){
char str[]="GESL";
printf("%d %d",sizeof(str),strlen(str));
}

a)5,5 b)4,4 c)5,4 d)4,5
ans: 5, 4

3. main(){ for(i=0;i++;i<100) printf("hello world\n"); }

a)100 times b)0 times c)Infinite loop d)None of the above.

ans: 0 times.

4. main(){ for(i=1;i++;i<100) printf("hello world\n"); }

a)100 times b)0 times c)Infinite loop d)None of the above.

ans: infinite loop

5. main(){ char c; scanf("%s",c); }

a)Compiler dependent b)unpredictable c)Compiler error d) scans the i/p.

ans: Compiler dependent.

6. main(){
int k=5;
for(++k<5 && k++/5 || ++k<8);
printf("%d\n",k);
}

a)5 b)6 c)7 d)8

ans: 7

7. main(){
int *ptr1,*ptr2;
ptr1=(int *)malloc(sizeof(int));
ptr2=func(20,10,ptr1);
printf("%d %d\n",*ptr1,*ptr2);
}

int *func(int a, int b, int *c)
{
int x=a+b;
*c=a-b;
return(&x);
}

a)Bug in the code. b)No Bugs prints correctly c)Error d) None of the above.

Ans: Bug in the code.

8). int main() {
int i = 10, j ;
if ( ( j = ~i ) < i )
printf ( "True" ) ;
else
printf ( "False" ) ;
}

a) True b) False c) Compiler Dependent d) None of the above.

ans : True

9. How many bytes are required to create a 3*3 matrix using double pointer
ans: 12

10. take int=4,float=8,char=1
main() {
FILE *fp;
printf("%d\n",sizeof(fp) );
}

a)2 b)4 c)Compiler dependent d)Error

Ans:4

Page No :  1         2          3          4

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.