techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Global Edge Placement Paper


computer concepts
1> A c source code file can be

a> compiled only
b> interpreted only
c> both compiled and interpreted
d> nothing

ans c : both compiled and interpreted

2> c programming approach is

a> Top down
b> bottom up
c> both topdown and bottom up
d> none of the above

ans a:top down approach

3> The access time is less for

a> hard disk
b> cache
c> registers
d> main memory

ans c:registers

4>resolving of external variables in a program is done at

a>complie time
b>run time
c>link time
4>load time
ans c: link time.

5> interrupts inform process about

a> events external to process asynchronously
b> events external to process synchronously
c> both a and b
d> events internal to a process

ans a: events external to process asynchronously

/* C question and answers
All questions are tested in Turbo C compiler and have not been
tested in gcc or (linux platform) */

1)
#include<stdio.h>
main()
{
scanf("%d");
printf();
}
which of the following is correct?
a)compilation error
b)Run time error
c)No output
d)depends on the compiler

ans : a

2)
#include<stdio.h>
#define islower(c) ('a'<=(c) && (c)<='z')
#define toupper(c) (islower(c)?(c)-('a'-'A'):(c))

main()
{
char *p="i am fine";
while(*p)
printf("%c",toupper(*p++));
}
a)bcd
b)AFE
c)aFe
d)BCd

ans : b ( macro substitution 3 times)

3)
#include<stdio.h>
main()
{
200;
printf("tricky problem");
}
a)warning message
b)compilation error
c)run time error
d)none of these

ans : a

4)which is the null statement?
a) ;
b) {}
c) '\0';
d)all of these

ans : a

5)what is the correct prototype of printf function ?
a)printf(char *p,...);
b)printf(const *char *p,...);
c)printf(const char *p,...);
d)printf(const *char p,...);

ans : c

/* questions on computer concepts */

1)which of the following is not a system file?
a).sys
b).com
c).ini
d)none

ans : d

2)A magnetic tape is equivalent to which of the following structure?
a)Graphs
b)trees
c)Lists
d)Dictionaries

ans : c

3)For a linked list implementation which searching technique is not
applicable?
a)linear search
b)none
c)quick sort
d)binary search

ans : d

4)Encryption and decryption is done in which layer?
a)DLL
b)Network layer
c)transport layer
d)presentation layer

ans : d

5)which of the following is not performed by the OS?
a)cpu shceduling
b)memory management
c)Transaction
d)none

ans : c

Page No :  1         2          3          4

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.