techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Gssl Placement Paper


ITest : General Intelligence

II test : Technical test

III test : C-language

I Test

Some of the questions what I have Iam sending.

1. 5,5,,13,13,21,21 Ans: 29

2.0,7,26,63,124, Ans: 215 i.e.n**3-1 rule following

3. 1,3,5,7, Ans: 9 '1' is not a prime number

4. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If
he walks athis usual speed how much time does he travels.

Ans:160min or 2hr 40min

5. Two trains A&B start at opposite points 120km at 60kmph. A fly
starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to
touch and continue. By the time two trains meet howmuch distance the fly
would have travelled?

Ans : By 1hour both trains meet, so the distance travel by fly in 1hr is
120km.
6.In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% didnot passed
either. If 144 students passed both. What is the total strength of the class.

Ans: 240

.. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when
divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so
on....
Ans: 419

8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the
direction which is left to him:

Ans: North(N)

9.A square is to circle what is cube to

Ans: sphere

10. Synonyms

i) Joy = gay

ii) Inert = Inactive
11.One wordswill begiven find oddman out: Ans:sickle like that
a) sow b) cut c) d) sickel

12. If I bought a cycle before 2days of my birthday and I broke it after
3 days of my birthday the day I broke is Mar2, 1956? Answer following
logical questions?
i) when is his birthday?
Ans: April,28 (due to leap year i.e.1956) but do not keep answer
blindly we just think before choosing answer Iam just giving ideaof question

13.
Monday
Aug25, 96

Mr A,
You forgott your umbrella during the party on last friday.I
expected you to collect it on your visit on wednesday,I plan to leave on
this Friday.

Questions: when A missed umbrella?
When A is supposed to collect it?

When K leaves?

Hint: These dates i.e. Aug 25 is not exactly given in test, but Iam
giving feel of that question.If you solve this question you can solve it
easily in exam.

14.What is my father's sons son to my son?

Ans: cousin brother

Page No :   1         2

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.