techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Hexaware Placement Paper


31. Excess-3 code of 6

Ans: 1001

32. Excess-3 code of 9

Ans: 1100

33. If Ax + By = 1F16;
Cx + Dy = 2510.

Find the value of x and y?

34. Semaphore is used for

(a) Synchronization
(b) Dead-lock avoidence
(c) box
(d) none

Ans: A

35. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,

(a) 11
(b) 16
(c) 22
(d) 24

Ans: B

36. Which of the following remains in memory temporarily

(a) Resident portion of COMMAND.COM
(b) Transient portion of COMMAND.COM
(c) API
(d) Disk BIOS

Ans: B

37. Pick the odd man out

(a) IO.SYS

(b) MSDOS.SYS

(c) ROM-BIOS

(d) COMMAND.COM

Ans: c

38. OS/2 is a

(a) Single User OS

(b) Multi User OS

(c) Multi Tasking OS

(d) None of these

Ans: C

39. Bootstrap loader program is a program belonging to

(a) ROM startup software
(b) ROM extension software
(c) ROM BIOS software
(d) ROM Basic software

Ans: A

40. The entry of starting cluster of a file is present in

(a) Boot Parameters
(b) Directory
(c) FAT
(d) Partition Table and master boot program

Ans: C

Aptitude Section

Directions for questions 1-6: Find the correct meaning of the following phrases:-

1. A man of letters

2. A man of straw

3. To be in the air

4. To bite the dust

5. Man of few words

6. Penny wise pound foolish.

7. Find the reminder when 333666777888999 is divided by 3 or 9 or 11 ?

8. Which is the biggest perfect square amongst the following:-

15129, 12348, 23716, 20736

9. The greatest area of the following

(a) The radius of circle is 4
(b) The square of diagonal is 4
(c) The square of side is 4

10. The area of the maximum size of the circle described from the 10 square inch square?

Page No :  1           2           3           4           5

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.