techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Quark Systems Placement Paper


Aptitude and Computer Awareness
No Negative Marking.45 minutes to complete the test. Do not write anything on question paper.

QUANTITATIVE APTITUDE
Directions for question nos. 1-2: Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.

1) How many children did not try any of the rides. ?
A) 5 B) 10 C) 15 D) 20
Ans. 15.
20 kids * 3 rides = Rs. 60
(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145 130 = ) 15 are left for the other (85 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.
145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,

2) How many children took exactly one ride?
A) 5 B) 10 C) 15 D) 20
Ans. 15

3) Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?
A) 8
B) 12
C) 16
D) 20
Ans. 12.
Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.

Directions for question nos 4-5:
A, B, and C are three numbers, Let
@(A, B)= Average of A and B
*(A, B)=Product of A and B
/(A, B)=A divided by B

4) If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be
A) 2
B) 4
C) 6
D) 16
Ans. 2

5) Sum of A and B is given by
A) *(@(A, B), 2)
B) /(@(A,B),2)
C) @(*(A,B),2)
D) @(/(A,B),2
Ans. A.

6) Let x<0, 0<y<1, Z>1 which of the following is false:
A) (x2-z2)has to be positive.
B) yz can be less than one.
C) xy can never be zero
D) (y2-z2) is always negative
Ans. A.

7) If As income is 25% less than Bs ,by what % is Bs income greater than that of A ?
A) 35%
B) 25%
C) 30%
D) None of these
Ans. D.
Directions for question nos 8-12: A professor keeps data on students tabulated by the sex and the performance of the student. Data is kept in a computer disk, but unfortunately some of it is lost because of a virus. Only the following could be recovered:
Performance Total
Average Good Excellent
Male 10
Female 32
Total 30

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:
a) Half the students were either good or excellent.
b) 40% of the students were female
c) One third of male students were average

8) How many students were both female and excellent?
A) 0
B) 8
C) 16
D) 32
Ans. A

Performance Total
Average Good Excellent
Male 10 48
Female 32
Total 30 80

Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:
d) Half the students were either good or excellent. (implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)
e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)
f) One third of male students were average

Page No :   1         2         3         4         5

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.