techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Satyam Placement Paper


GENERAL APTITUDE

Directions: Each question given below consists of a word, followed by four words or phrases. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in the question.

ANTONYMS

1. Disregarded
(a) heed
(b) hopeful
(c) evade
(d) dense

Ans. (a)

2. Obviate
(a) becloud
(b) necessitate
(c) rationalize
(d) execute

Ans. (b)


3. Superficial
(a) profound
(b) exaggerated
(c) subjective
(d) spirited

Ans. (a)


4. Abide
(a) retract an offer
(b) refuse to endure
(c) shield from harm
(d) exonerate

Ans. (b)

6. A Brown female could have had
I. a grandfather born Red
II. a grandmother born Red
III. two grandfathers born Brown

(a) I only
(b) II only
(c) I and II only
(d) II and III only
(e) I,II and III

Ans. (c)

7. A male born into the Brown group may have

(a) an uncle in either group
(b) a Brown daughter
(c) a Brown son
(d) a son-in-law born into the Red group
(e) a daughter-in-law in the Red group

Ans. (a)

8. Which of the following is not permitted under the rules stated?

(a) A Brown male marrying his father's sister
(b) A Red female marrying her mother's brother
(c) A man born Red, who is now a widower, marrying his brother's widow
(d) A widower marrying his wife's sister
(e) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. (b)

9. If widowers and divorced males retained the group they had upon marrying, which of the following would have been permissible? (Assume no previous marriages occurred)

(a) A woman marrying her dead sister's husband
(b) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband.
(c) A widower marrying his brother's daughter
(d) A woman marrying her mother's brother, who is a widower
(e) A divorced male marrying his ex-wife's divorced sister

Ans. (d)

Questions 10-13

Tom wishes to enroll in Latin AA, Sanskrit A, Armenian Literature 221, and Celtic Literature 701.
Latin AA meets five days a week, either from 9 to 11 A.M or from 2 to 4 P.M.
Sanskrit A meets either Tuesday and Thursday from 12 noon to 3 P.M., or Monday, Wednesday, and Friday
from 10 A.M to 12 noon.
Armenian Literature 221 meets either Monday, Wednesday, and Friday from 12:30 to 2 P.M., or Tuesday and Thursday
from 10:30 A.M to 12:30 P.M
Celtic Literature 701 meets by arrangement with the instructor, the only requirement being that it meet for one four-hour session or two two-hour sessions per week, between 9A.M and 4 P.M from Monday to Friday, beginning on the hour.

Page No :   1          2          3          4

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.