techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Sonata Placement Paper


17. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?
Ans: 7

18. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?
Ans: 3000m = 3km

19. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age
of the girl is
Ans: 12 years

20. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?
Ans: 14 Yrs.

21. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost
Ans: 90 cents

22. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?
Ans: 2.9 seconds

23. Which of the following figures together will make a triangle?
Ans: a,b,c,d

24. Make a square by drawing only one line
Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2

25. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.
Ans: companion

26. Opposite of Remote?
(a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village

27. Statement A: All great men are ridiculous;
Statement B: I am ridiculous ;
Inference : I am a great man;
(a) True (b) False (c) Not clear

28. Statement: Normal children are active;
Inference: All children are active;
(a) True (b) False (c) Uncertain

29. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?
Ans: 1/16

30. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?
Ans: 601 times

31. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?
Ans: Rs. 3125

32. Statement A: A & B have same age;
Statement B: B is younger than C;
Inference : A is younger than C;
(a) True (b) False (c) Uncertain

33. All chickens lay eggs (True/False)
Ans: False

34. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?
Ans: 2/13 and 3/13

Page No :    1          2

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.