techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Wilco Placement Paper


APTITUDE SECTION

Q1. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found
that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom.
However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to
get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins
to descend to the time he steps off the last step at the bottom, find out
the height of the stair way in steps?

Ans.46 steps.

Q2. The average age of 10 members of a committee is the same as it was 4
years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find
how much younger is the new member ?

Ans.40 years.

Q3. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and
container A is full of water while the other two are empty. If from container
A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into
container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

Q4. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20.
What is the length of AE?

Ans. AE = 10.

Q5. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and
the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP
is 9 cm, then what is the length of the chord BC?

Ans. BC = 4 cm.

Q6. Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find
the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

Ans. 64/2210.

Q7. A number of cats got together and decided to kill between them 999919
mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice
than there were cats. How many cats do you think there were ?

Ans. 991.

Q8. If Log2 x - 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x
be?

Ans. x = e2 or e3.

Q9. The square of a two digit number is divided by half the number. After
36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the
resulting number are the same as those in the original number, but they
are in reverse order. The ten's place of the original number is equal to twice
the difference between its digits. What is the number?

Ans. 46

Q10. Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be
total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?

Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

Q11. A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft.
and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the
top?

Ans.18 hours.

Q12. What is the missing number in this series?
8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12

Ans. 9

Q13. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg.
with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many
kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?

Ans. Brand A needed is 24kgs.

Page No :  1              2              3              4

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.