techpreparation-homepage

Home  Interview Questions  Certifications  Aptitude Questions  Tutorials  Placement Papers  Search  Resume  Soft Skills  Video  Forum  Blog


IT Placement Papers

3i-Infotech Placement Papers
Accenture Placement Papers
Infosys Placement Papers
Adobe Placement Papers
                              .........More

Technical Interview Questions
Networking Interview Questions
C Interview Questions
                              .........More

Resume Guide for Jobseekers
Resume - Action words
Resume To-Do List
                              .........More

Soft Skills
Communication Skills
Leadership Skills
                              .........More

 

 

  

Wipro Placement Paper


1. An electron moving in an electromagnetic field moves in a

(a) In a straight path
(b) Along the same plane in the direction of its propagation
(c) Opposite to the original direction of propagation
(d) In a sine wave

Ans. (b)

2. The total work done on the particle is equal to the change in its kinetic energy

(a) Always
(b) Only if the forces acting on the body are conservative.
(c) Only if the forces acting on the body are gravitational.
(d) Only if the forces acting on the body are elastic.

Ans. (a)

3. The following unit measure energy:

(a) Kilo-watt hour.
(b) Volt*volt/sec*ohm.
(c) Pascal*foot*foot
(d) (Coulomb*coulomb)*farad

Ans. (a)

4. Astronauts in stable orbits around the earth are in a state of weightlessness because

(a) There is no gravitational force acting on them.
(b) The satellite and the air inside it have an acceleration equal to that of gravitational acceleration there.
(c) The gravitational force of the earth and the sun balance giving null resultant.
(d) There is no atmosphere at the height at which the satellites move.

Ans. (b)

5. An organ pipe, open at both ends and another organ pipe closed at one end,
will resonate with each other, if their lengths are in the ratio of

(a) 1:1
(b) 1:4
(c) 2:1
(d) 1:2

Ans. (c)

6. During an isothermal expansion of an ideal gas

(a) Its internal energy increases.
(b) Its internal energy decreases.
(c) Its internal energy does not change.
(d) The work done by the gas is not equal to the quantity of heat absorbed by it.

Ans. (c)

7. A parallel plate capaciator is charged and the charging battery is then disconnected.
If the plates of the capacitor are moved further apart by means of insulating handles

(a) The charge on the capacitor increases.
(b) The voltage across the plates increases.
(c) The capacitance increases.
(d) The electrostatic energy stored in the capacitor decreases.

Ans. (b)

8. Two equal negative charges q are fixed at point (0,a) and (0,-a) on the y-axis.
A positive charge Q is released from rest at the point (2a,0) on the x-axis. The charge Q will

(a) Execute simple harmonic motion about the origin
(b) Move to the origin and remain at rest
(c) Move to infinity
(d) Execute oscillatory but not simple harmonic motion

Ans. (d)

9. A square conducting loop of length Lon a side carries a current I.
The magnetic field at the centre of the loop is

(a) Independant of L
(b) Proportional to L*L
(c) Inversely proportoinal to L
(d) Directly proportional to L

Ans. (c)

10. The focal length of a convex lens when placed in air and then in water will

(a) Increase in water with respect to air
(b) Increase in air with respect to water
(c) Decrease in water with respect to. air
(d) Remain the same

Ans. (a)

Page No :  1         2         3         4         5 

Check Aptitude Interview Questions for more Aptitude Questions

Check Placement Papers for more IT Companies Paper.